Parca e bine sa iti pese si de sanatatea inimii...

Traiesc o perioada sanatoasa zilele astea, de nevoie. Cumva, pentru ca am avut niste zile stresante, pline de cafea, tigari si mancare din parti, m-am trezit cu niste dureri de brate. Prima oara m-am speriat, ma durea fix mana stanga, si m-am gandit ca are legatura cu inima. Apoi m-a durut si dreapta, si am zis ca trebuie sa existe un fel de corespondenta, tot de la inima.

Azi asa, maine asa, pana am inceput sa ma plang de durerile astea. Ca eu daca nu ma plang, nu traiesc.

Dar nici nu fac nimic sa remediez problema. Stiind ca nu prea o s-o raresc curand cu nocivele si cu stresul, am decis sa incerc sa imi ajut inima cumva. Din ce-am citit, inteleg ca trebuie sa echilibrez aportul de Omega-6 si cel de Omega-3, ca sa nu existe probleme legate de colesterol.

Mie-mi place pestele (care contine Omega-3), dar cat peste sa mananci? Si chiar daca as fi luat un supliment alimentar cu ulei de peste, m-as fi lovit de problemele alea pe care le stim toti, cu gustul nasol de dupa, pastila incredibil de mare si de greu de inghitit.

Azi asa, maine asa si, recent, citesc pe presa.ph ca s-a lansat un anume MegaRed - un supliment alimentar cu Omega-3 din ulei de Krill. Deci nu de peste!

MegaRed promite sa se absoarba mai bine decat uleiul de peste, pentru ca uleiul de Krill e special, de felul lui. Suplimentul e facut de RB, cei care fac si Nurofen si Strepsils (un plus de incredere, deci!), si inteleg ca uleiul asta de Krill provine din Oceanul Antarctic – unde deocamdata n-a ajuns poluarea. Mai mult, inteleg ca uleiul de Krill se obtine dintr-o sursa sustenabila, care nu face praf ecosistemul marin – ati rade, dar pe mine ma intereseaza si treburile astea.

Alte cateva detalii importante: Omega-3 din MegaRed vine in forma fosfolipidica (stati asa, ca va explic), nu in forma trigliceridica, deci este mult mai bine asimilat.

Si explicatia: fosfolipidele sunt componente importante ale membranei celulare, ce ii asigură acesteia permeabilitatea. Fiindca e deja in forma fosfolipidica, Omega-3 din MegaRed este eficient si mai rapid asimilat decat Omega-3 sub forma trigliceridica din uleiul de peste – care trebuie mai intai descompus de organism etc. etc..

Pana una, alta, mi l-am cumparat. Toate bune pana aici: capsulele sunt mici, miros frumos si e suficient sa iei una pe zi (ceea ce e bine, pentru ca numai bunica isi mai aduce aminte sa-si ia pastilele de 3 ori pe zi).

Pana la urmatoarele analize, o sa-l iau cu constiinciozitate, sa vad ce se schimba.

E misto sa ai grija de tine, chiar e un sentiment bun. E un mic gest pe care-l fac pentru mine, pentru ca nu e important doar sa ma dau cu rimel dimineata, mai conteaza si cum aratam pe dinauntru.

LIKE me? https://www.facebook.com/suntblondapunctro

Sursa foto: http://www.schiffmegared.com/shop-products/megared-omega-3-krill-oil

 

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top