Nu mai mintiti ca aveti cheesecake in meniu!

Fratilor, daca bucatarul din localul vostru nu stie sa faca un cheesecake, ci doar ceva asemanator, nu-l mai treceti in meniu ca fiind cheesecake!

Am ajuns saptamana trecuta la Tutti Cafe si am facut greseala de a cere o prajitura din asta. A venit CALD! Da, cald. Bai oameni buni, cheesecakeul nu se serveste niciodata cald!

De asta sta la frigider ore in sir, ca sa se aseze branza, sa se intareasca, sa il servesti rece si racoritor. Ca sa nu mai zic ca nici componenta nu prea era ca la carte: cam multa gelatina in el, probabil sa inlocuiasca mascarpone sau ricotta, ca-s prea scumpe sa pui cantitatea intreaga! Blatul era ok, de biscuiti, dar peste "branza" mai avea un strat alb de... frisca?! Fara gust, oricum.

Povestea asta imi aminteste de cheesecakeul pe care l-am mancat in Aroma Cafe. Acolo a fost si mai groaznic! O compozitie oribila, fara gust, cu textura de mamaliga si cu o pojghita suspecta pe deasupra... Doamne, daca as vedea un chef adevarat ce serviti voi in farfurii... Odata, l-am auzit pe Dragos Iluta aproape tipand la ajutorul lui de bucatar ca n-a intins crema cum trebuie in forma. Adica avea 2, 3 bule la suprafata. Dar din cauza asta, nu era perfect.

Pe bune, nu poti sa-ti minti clientii in fata in halul asta! Sau va bazati pe faptul ca majoritatea oamenilor nu sunt control freaks sau cunoscatori, ca mine. Dar pe bune ca greseala asta m-a facut sa trec peste gustul bun al cafelei si peste muzica misto de la Tutti, si sa raman cu gandul doar la greseala asta imensa.

Sigur, probabil sunt singura nebuna care tine cont de asa ceva. Dar daca ati bulit asta, ce altceva mai buliti?

Sa nu fiu negativa pana la capat: un cheesecake foarte bun au cei de la Hotel Albert: racoritor, aromat, proportii perfecte, plating misto. Am un prieten care venea tocmai din Bucuresti si se oprea in Albert, sa manance un desert din asta. Si in Bucuresti au cheesecakeuri bune, va spun eu...

LIKE me? https://www.facebook.com/suntblondapunctro

 

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top