Joi facem fapte bune impreuna, la cafea

gloria jean's gloria jean's facebook.com

Ce nu-mi place mie de Craciun? Cum toata lumea o ia razna cu cadourile si uita de cei din jur.

Ai observat cum magazinele sunt pline, toata lumea cara pungi multe si grele, pun accent pe lucrurile materiale, dar uita de cei care s-ar bucura la o felie de cozonac sau la un pulover scamosat? Mercantilitatea si comercialul Craciunului ne fac mai rai, nu mai buni, cum eram acum 10 ani. Tin minte ca, de pe la 10 la 12, 13 ani, tata ma lua cu el in preajma Craciunului in vizita la o familie amarata. Stateau intr-o camera dintr-o casa nationalizata, o bunica si doi nepoti. Mama le pregatea pachetele cu mancare, cateva dulciuri, jucarii de la mine, hainute de la mine si de la ea, tata mai putea si cativa banuti pe langa si mergeam sa ii bucuram pe oameni. Sincer, nu intelegeam mare lucru atunci. Adica, stiam ca le facem o bucurie, dar habar n-aveam cum oamenii aia traiesc tot anul amarati, fara mancare, caldura, haine, bani, primind de cateva ori pe an lucruri de la altcineva.

Acum, inteleg. Acum nu pot sa ma bucur de sarbatori, de familie si de cadouri daca stiu ca n-am facut nimic pentru cineva care are nevoie de mai putin decat am eu. Si inca nu pot face cat as vrea, pentru cati oameni amarati exista pe lumea asta. Dar acum am gasit solutia sa ma simt foarte utila!

Joi, 18 decembrie, intru in barul cafenelei Gloria Jean's Coffees Ploiesti din Afi Palace, pe post de barista. Impreuna cu alti bloggeri ploiesteni, voi incerca sa prepar cafea, iar toate incasarile si tipsurile din ziua respectiva merg ca donatii la familia Licu, formata din noua copii, cu varste cuprinse intre 8 luni si 15 ani, si cinci adulti, dintre care doar doi pot lucra, pe salarii minime pe economie. N-ar fi un caz izolat, daca nu le-ar fi ars complet casa in ziua de Florii si daca n-ar locui acum in casa cu doua camere a Ocolului Silvic din Plopu, in conditii precare. 

Asadar, incasarile de joi merg in mancare, haine, iar restul banilor merg in cont, pentru constructia casei.

Vrei sa ajuti si tu? Tot ce trebuie sa faci e sa vii joi, la Gloria Jean's Coffees, intre 11:00 si 20:00 (sa gasesti bloggerii acolo), sa bei o cafea, un ceai, o ciocolata calda, sa mananci o prajitura. Daca vrei sa-ti platesti extra consumatia sau sa lasi un tips pe langa, cu atat mai bine! Mie mi se pare o idee ok: primesti ceva bun, petreci timp de calitate cu cei cu care iti bei cafeaua, si stii ca ai facut o fapta buna in ziua aia. Pana acum, si-au anuntat prezenta John, Dragos si Dana, Bogdan, Mihaela, Adelin, Robert si Nicusor. Intram in ture in bar, cate doua ore fiecare, iar pe mine ma gasesti acolo all day long.

Sa nu-mi spui ca nu e o idee misto si deloc intruziva! Asa ca vreau sa vad aproape tot orasul joi, da? Hai sa facem fapte bune impreuna!

LIKE me.

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top