Mirajul Bucurestiului inca pacaleste provincia

E parerea mea, evident. Pe mine ma oboseste agitatia de acolo si nu merg decat obligata.

Am avut si eu o perioada in care vedeam Bucurestiul ca singurul loc in care pot reusi in viata si in care pot trai astfel incat sa fiu multumita. Vizitam Baneasa si MiniPrix Otopeni saptamanal, desi pe atunci eram in facultate si nu ma dadeau banii afara din casa. Culmea, n-am fost in nici un club, pentru ca asta nu ma atragea, dar faima vietii de noapte de acolo era vestita.

Ce nu inteleg eu e de ce lumea merge, in continuare, in Bucuresti. De cand eram eu in facultate si pana acum, s-au deschis si aici vreo doua malluri, cinemauri, restaurante, cluburi, cafenele. Niciodata nu va fi o proportie egala, pentru ca nu compari un oras de 200.000 de locuitori cu unul cu 1.200.000, dar ii ajungem din urma, calitativ. Avem magazine, locuri de joaca pentru copii, locuri misto de petrecut timpul cu prietenii, la fel ca bucurestenii.

Si atunci, nu inteleg de ce vad foarte des poze pe facebook cu ploiesteni si produse/ locuri din capitala. Mi s-a umplut wallul de poze din Starbucks, cand avem si noi, in Afi, Gloria Jean's Coffees. Acum, gusturile nu se discuta, dar eu nu m-as duce pana in Baneasa, cand ajung aici in maxim 10 minute, din orice punct al orasului. In plus, calitatea produselor si retetele sunt aceleasi ca in Bucuresti, deci de ce?

Pot sa inteleg ca anumite persoane ies din Ploiesti la plimbare si trebuie sa gaseasca ceva de facut si in capitala. Ce nu inteleg e snobismul unora: "eu ma duc la X, in Bucuresti, e foarte misto!". Sincer, chiar te duci pentru loc si produse, sau pentru pozele de pe facebook? Sau poate sunt eu foarte comoda. Imi gasesc un loc preferat in oras, il popularizez printre prieteni, ni-l facem loc de intalnire si ne putem vedea in maxim 10 minute dupa ce stabilim ca vrem sa ne vedem. In Bucuresti nu prea poti face asta :))

 

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top