Povestea celor mai triste pisici din Romania

Geta si Ionela duc o viata foarte trista. S-au nascut pe 13 iunie, in urma cu 3 luni, pe o data cumva predestinata pentru necazurile care le pasteau. La scurt timp dupa ce mama lor a nascut 5 copii (prima nastere, la o varsta frageda, in urma unui presupus viol), proprietareasa casei in care locuiau toate cele 6 suflete le-a dat afara din patul confortabil, direct in curent. Pe ce motiv? Pe motiv ca sunt hoate, iar cand se vor face mari, ii vor lua acesteia casa!

Odata ajunse in fioroasa curte, pisicile au incercat sa-si croiasca un rost in viata. Fratele cel mare, singurul baiat, a plecat prin vecini, la 3 case distanta, sa-si inceapa ucenicia in tainele pisicesti. Acum traieste foarte bine, spune el: e tinut in brate toata ziua, laptele curge rauri-rauri, mancarea nu e niciodata proasta sau putina. Insa primele zile a plans, desi e barbat in toata firea, gandindu-se la celelalte suflete chinuite ramase acasa.

O alta sora de-a celor mici a avut o soarta mult mai trista decat Vasile. Aceasta a cazut prada in ghearele Cotofanei, lidera celei mai mari si bine organizate retele de trafic de pisici din Ploiesti. Procesul de racolare e pe cat de simplu, pe atat de inspaimantator: Cotofana sta la panda, asezata pe o casa, urmareste pisicile cateva zile, o ia in vizor pe cea mai firava dintre ele, iar apoi o apuca din zbor. Reprezentantii Politiei spun ca au existat tentative de a destructura aceasta retea, insa nu au avut succes. 

Viata le-a dat acestor biete suflete o noua lovitura: proprietareasa doreste sa pastreze o surioara, drept trofeu, insa decizia nu a fost deloc usoara. In urma unei competitii in stilul Jocurile Foamei Pisicesti, sora Getei si a Ionelei a fost selectata pentru a ramane, alaturi de mama lor, in locul in care s-a nascut. Iar mama lor, din pacate, nu o duce deloc bine! A ajuns intr-o stare de surmenare totala dupa cresterea a 5 copii, urmand ca zilele acestea sa fie internata intr-o clinica de specialitate, pentru a se recupera si pentru a-si pune un sterilet. "Decat sa fac alti copii si sa ii vad chinuindu-se, ca astia pe care ii am acum, mai bine imi leg trompele!" - a declarat Pisica.

Planuri de viitor? Exista, dar si acestea sunt sumbre: pentru ca Geta e foarte pestrita si are varful cozii indoit la aproape 90 de grade, din nastere, s-a obisnuit cu ideea ca nu se va marita din dragoste; va lua un motan, orice motan, de barbat, sa-i spele, sa-l calce, sa-i faca de mancare, sa-i faca copii, sa-i suporte betiile si bataile. Pentru un acoperis deasupra capului, e dispusa sa faca aceste sacrificii. Ionela, in schimb, a inteles cat de bine arata si ce potential estetic are, asa ca a decis sa se prostitueze. Ea n-ar suporta bataile unui singur barbat, toata viata, asa ca va incerca cu mai multi. 

Practic, viata acestor pisici parca s-a sfarsit inainte sa inceapa. Daca tu crezi ca le poti ajuta, macar pe una dintre ele, fa o donatie, in lei sau valuta, in contul RO02PISI00000, sau intra pe siteul www.salveazalepegetasiionela.ro si doneaza online.

Sau, si mai bine, adopta o pisica! Geta (stanga) e foarte dragalasa; Ionela e putin mai independenta, nu e genul de pisica alintata si stresanta. Amandoua sunt deparazitate intern si stiu sa distinga toaleta lor de restul casei/curtii. Si amandoua sunt foaaarte pufoase, o placere sa le tii in brate :) Hai, treceti la fapte bune si castigat prieteni blanosi!

LIKE me!

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top