O campanie pentru sanatate de la Cola e ca si cum un peste ti-ar da un pliant cu BTS-uri

Coca Cola Coca Cola www.allhonesty.com

Avem AICI un comunicat de presa, cu o campanie foarte misto, pentru sanatatea adolescentilor. Problema? Unul dintre partenerii campaniei e Cola Cola Hellenic.

Teoretic, actiunile de CSR sunt menite sa repare ceea ce o companie consuma sau strica in procesul ei de productie sau de functionare. Deci, teoretic, e ok ca cei de la Cola sa incerce sa repare sanatatea copiilor, dupa ce i-au umflat cu Cola. Practic, e atat de ipocrit...

Bauturile carbogazoase consumate zilnic, nu neaparat in exces, duc la obezitate, diabet, probleme dentare, gastrite etc. Sigur, nu in toate cazurile, dar copiii au alimentatii haotice, nesanatoase, sunt in crestere si au nevoie de calciu si vitamine cat cuprinde. In schimb, baga Cola in ei in prostie, incurajati de parinti sau pe ascuns. Nu-i poti spune unui copil sa nu mai bea suc fara sa pari cel mai rau parinte din lume. Mi-a fost greu mie, ca adult, sa renunt la Cola, d-apai lor! 

Nu mai beau Cola de niste luni bune, le-am si pierdut numarul. De pofta, beau un sfert de pahar, o data la o luna, doua. In momentul ala simt acidul intrandu-mi in smaltul dentar, in papile, in stomac; imi ramane un gust amar in gura timp de o ora; ma supara ficatul instantaneu. Daca la mine apar efectele astea, la doar cateva guri de suc, ce se intampla in corpurile celor mici?

In concluzie, Coca Cola vinde cea mai periculoasa bautura pentru copii, probabil. Dar militeaza pentru o viata sanatoasa, cu sport, cu alimentatie sanatoasa. Corect, vor alimentatia sanatoasa, nu si bauturile. Si e adevarat ca multi copii din generatiile actuale duc vieti sedentare, mananca mult si nesataos etc. Dar oare cand un tip se duce la curve, primeste de la peste un prezervativ si o brosura despre BTS-uri?!

LIKE me.

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top