România va avea un preşedinte ţigan

Tigani Tigani www.scrierimarunte.wordpress.com

Sigur, nu la alegerile de acum, decat daca se afla ca unul dintre candidati e rrom. Iese Base diseara si spune ca "X e tigan!". Gata candidatul! :))

Oricat de ciudat si absurd ti s-ar parea, eu cred ca asta e o teorie verosimila. Foarte trista, dar verosimila. Pentru ca, desi tiganii reprezinta doar trei sau patru la suta din populatia Romaniei, un procent mult mai mare s-a tranformat in "romani tiganizati".

Tiganii celebri, dupa care mor romanii, sunt cel mai bun exemplu. Nu mai poti sa te uiti la tv fara sa vezi tigani. Porcaria aia de post tv, Antena Star, incepe de la matinal cu manelisti, parasute romance care se freaca de ei (danseaza, ma rog) si cele mai noi barfe! Nu poti sa lasi pe Maruta sau pe Antena 1 vreo 10 minute, asteptand sa inceapa stirile, ca mori cu televizorul de gat. Si fac astia o audienta incredibila, bagand scuza penibila ca "asta cere publicul". Frate, o fi cerand o parte din public, dar noi, cei care stam pe History, Discovery, Paprika, E!, posturi de stiri, ce vina avem?! 

Prostia asta de a-i da publicului ce vrea e fix asta, o prostie. In loc sa vrei sa faci bani garla, poti experimenta o perioada educarea publicului. Oamenii simpli, care sunt la curent cu toate scandalurile mondene si cu cele mai noi manele, nu vor schimba postul pe Discovery daca nu-si mai gasesc tiganii la tv in prime time. Isi vor alege unul dintre posturi, unul dintre programe si se va conforma, injurand.

Dar nu, la noi nu se vrea asta. La noi se vrea ratingul cu orice pret. Cu pretul de a indobitoci toata tara. Cu riscul de a defavoriza pozitiv rromii si de a-i transforma in exemple pentru restul oamenilor.

Iar oamenii astia multi, care, intamplator, sunt si cei care ies la vot, nu prea ies dupa capul lor. De obicei, ies influentati, cumparati cu pui si ulei, asa ca nu m-as mira deloc sa mearga la urne pentru a-si vota manelistul preferat. 

"Si ce au manelistii, tiganii?!" - vor spune cei carora le plac manelele sau care ma cred rasista. Ce sa aiba? Pe langa faptul ca sunt needucati, nu pot scapa de obiceiurile proaste, fac o caruta de bani neimpozabili, polueaza fonic ingrozitor, nu respecta normele de igiena de bun simt, prefera sa moara de foame decat sa munceasca etc. Si cine ar vrea ca Romania sa fie condusa de asa ceva? 

Vi se pare in continuare ireal ce zic? Va amintiti manelele facute pentru Basescu, la alegerile prezidentiale trecute? Nici eu, dar le-am auzit de curand la stiri. Si am vazut si imagini. Canta Guta langa Base de n-avea aer, iar publicul era in extaz. Nu se poate asa ceva! Dar segmentul din Vax Populi, in care Anghelescu intreaba cativa oameni dintr-un sat daca il vor vota pe Florin Salam la alegerile astea, si ei spun da, incantati, l-ati vazut? Si precedentul e, cumva, deja creat: stiti ca tiganii se cred condusi de un rege, nu? Ce i-ar impiedica sa aiba si un presedinte?

Pe fond, concluzia e foarte simpla: nu mai putem urmari, admira, suporta niste oameni cu moralitate suspecta, care nu aduc nici un fel de plus valoare poporului roman si de la care nu invatam nimic bun. Ma crezi rasista din cauza asta? Inteleg de ce...

LIKE me.

 

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top