Experimentul anului: Vichy Dercos Neogenic

vichy dercos neogenic vichy dercos neogenic

Groaza tuturor femeilor, la venirea toamnei, e caderea parului. Groaza barbatilor cu calvitie e prezenta tot timpul anului. Dar, cum toate bunurile unui barbat sunt la comun cu femeia, de ce n-ar fi un produs destinat cresterii parului adresat nu doar barbatilor cu probleme?

Vichy Dercos Neogenic nu este un produs exclusiv pentru barbati, dar in contextul asta am auzit prima oara de el. Dercos Neogenic nu formeaza foliculi noi de par (explicatia e mai jos, detaliata) ci doar ii “trezeste” pe cei in stare dormanta, deci functioneaza si la barbati, si la femei.

Povestea mea cu parul e lunga si incalcita. In copilarie si adolescenta aveam o coama de leu pe care nu puteam sa o imblanzesc cu nimic. Dupa examenele de capacitate, mi-am dat seama ca stresul nu-i face bine parului meu, si de atunci am inceput sa-l pierd. 

Nu pot sa ma plang de el acum, mai ales ca e normal sa pice zilnic. Intre 20, 50, 100 fire (teorii diferite), dar firele astea pica tot timpul, iar altele noi cresc foarte incet.

Daca mai pun la socoteala toamna asta, cu caderea inevitabila dictata de anotimp, plus un eveniment nefericit, ajung sa-mi strang parul intr-o codita firava, gandindu-ma cu regret la ce par aveam asta vara. Si am inceput sa ma interesez de produse care sa stopeze caderea parului. Am gasit variante traznite (sampon pentru cai, masti cu petrol), dar de abia la Vichy am gasit produsul. Numarul de foliculi este determinat genetic si nu poate fi modificat. Dercos Neogenic are efect asupra ciclului de viata al firului de par. La finalul unui ciclu de crestere, firul de par cade si este inlocuit de un altul, care va creste din acelasi folicul. Totusi, se poate intampla ca intre 2 cicluri de crestere sa se instaleze faza latenta sau dormanta – in care bulbul este “adormit” si atunci nu declanseaza cresterea firului de par. Cu cat vor intra mai multi foliculi pilosi in stare dormanta, parul se rareste, scalpul devine vizibil... Aici intervine Dercos Neogenic, actionand asupra celulelor stem de la nivelul bulbilor pilosi aflati in stare latenta si stimuland “trezirea” lor pentru a incepe un nou ciclu de crestere.

Asa ca acum incep tratamentul de 90 zile. Stemoxidina e o molecula care asigura functionarea celulelor stem, responsabile pentru cresterea firului. Dupa trei luni de folosit cate o fiola pe zi, ar trebui sa am 1700 de noi fire de par. Sincer, comparativ cu cate fire spun unii ca pica zilnic, nu pare mare diferenta, dar sunt sigura ca voi vedea efectele, mai ales ca produsul vine de la un brand bun. Trebuie doar sa nu uit sa le folosesc. Ma voi gandi la fiolele astea ca la spalatul pe dinti: zil-nic! Pentru ca trebuie sa fac ceva sa-mi recapat parul, cat mai repede. Mai ales ca firele pica, apoi cresc iar din acelasi folicul, dar daca nu cresc imediat, sunt sanse mari sa nu mai creasca deloc, iar foliculul intra in stare dormanta. Informatiile le-am cules de pe www.neogenic.vichy.ro si sunt in proces de testare.

Va tin la curent si, peste trei luni, ne vedem cu noul meu par :)

LIKE me.

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top